Danseinformasjonens intervjuserie er fritt etter nettstedet kunstkritikk.no sin versjon på det kjente formatet ”10 spørsmål”. Med ujevne mellomrom vil vi stille disse spørsmålene til aktuelle personer i dansekunstfeltet.  

ENGLISH: 10 Questions 
Dance Information Norway's interview series is based on the concept of "10 questions to..." About once a month we interview a current dance artist who gets the same 10 questions. 


Mia Habib liker seg best utenfor den sentraleuropeiske motorveien som hun kaller samtidsdansens sentraliserte geografiske tyngdepunkt.

Kristine Karåla Øren ble valgt til ny forbundsleder i Norske Dansekunstnere på generalforsamlingen lørdag 21. april. Søndag 22. april startet hun arbeidet med å skape en dynamisk organisasjon som skal gjenspeile feltet.

Wee ble etablert av Gry Kipperberg og Francesco Scavetta i Oslo i 1999. Siden den gang har de produsert over 20 forestillinger og turnert i 36 land.

Heidi Rustgaard arbeider som koreograf mellom England og Norge. Hun har siden 1999 jobbet tett med Hanna Gillgren (SE) under «H2DANCE». Sammen har de skapt en rekke verk som ofte tematiserer møter mellom ulikheter.

Fredag 27. til søndag 29. april feires Dansens Dager for 20. gang i Norge. Årets Dansens Dager-ambassadører kjemper for et samfunn hvor det er plass til alle og bruker dans som verktøy mot rasisme og utenforskap. Tabanka Dance Ensemble er pionerer i sin sjanger og har etablert en egen teknikk. De håper dans kan bli en større del av alles hverdag i Norge og ønsker gjennom Dansens Dager å dele sin pasjon for dansekunsten.

Den første søndagen i advent, mellom premiere i Sveits, familietid i Oslo, Tromsø-besøk og kun få dager til premiere på forestillingen Salve Regina på Dansens Hus, tar koreograf, regissør og dramaturg, Jo Strømgren, seg tid til et intervju.

Da Marianne Kjærsund møtte improvisasjon på folkehøgskolen begynte det å tyte dans hun ikke ante hvor kom fra, ut av henne. Siden har hun latt det tyte til mange kollegers og publikums store glede. 25. og 26. oktober ser du henne emosjonell og inderlig på Dansens Hus i forestillingen Overstått eller nært forestående av Øyvind Jørgensen.

Koreograf Ina Christel Johannessen og kompaniet zero visibility corp tok turen helt nord til Svalbard. Nå, litt lenger sør, på Hålogaland Teater, varmes Tromsø-publikummet av Frosne sanger. Dansekunstner Liv Hanne Haugen har møtt henne i Tromsø.

På generalforsamlingen i Norske Dansekunstnere (NoDa) 13. mai 2017 ble Halldís Ólafsdóttir valgt til ny forbundsleder. Nå har hun hatt vervet i 20 dager og Danseinformasjonen starter med et klassisk sportsspørsmål;

Til helga kan du oppleve to utkledde figurer i dansens tjeneste i Oslos bybilde. Årets Dansen Dagers-ambassadører Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th’Line heier på lekenhet, det uperfekte og sjangerblanding, og håper også at dansen får en større plass i skolesystemet.

Da Amie Mbye forstod hvilket potensiale som lå i dansen var hun solgt. Med dans som metode vil hun forandre, inkludere og hjelpe. Mbye er en hardtarbeidende, uredd og målrettet kunstner som er sulten på kunnskap.

Henriette Pedersen er ikke redd for å feile. Tvert i mot mener hun at det å gå på tryne er en viktig del av en kunstners modus operandi, og hun lar ofte kaoset utfolde seg innenfor de produksjonene hun initierer.

Iselin Aamodt Borgan og Kari Skotnes Vikjord vil fylle Bodø og Nordland med profesjonell dansekunst.

Andreas Roksvåg bryr seg ikke med de som kaller ham ”sell out”. Han har nok med å bry seg om de mange tusen skolebarna som har gitt ham og gruppen Absence Crew stående applaus rundt om i Norges mange gymsaler.

Tone Martine Kittelsen (27 år) jobber ikke bare som skapende og utøvende dansekunstner, hun har også vært med på å opprette Kollektiv K og fungerer som prosjektleder for Ravnedans. På den måten får hun daglig tilgang på noe av det hun holder høyest: utfordringer!

I en trappegang, der det trådløse nettet karrer seg gjennom en låst kontordør i Niv Art Center i Dehli, sitter ambassadøren for Dansens Dager på en hakkete Skype-linje.

Dag Rune Sjøli har vært på Riksteaterturné med Oslo Danse Ensemble siden 3. mars, og nå om dagen møter han publikum i Nordland, Troms og Finnmark. Det å spre dans i hele landet er noe han brenner for, og som han forteller om med stor iver da jeg møter han på Grünerløkka en solfylt dag. Derav tittelen, som han forøvrig foreslår selv.

Underkategorier