Foto: Jukka Rajala Granstubb

Johanna Nuutinen (Finland) Iris

Iris utforsker temaene styrke, ønske og overlevelse gjennom dans og film. Arbeidet tar publikum på en visuelt arresterende og fysisk reise inn i et stoff som er vevd av menneskets skår. De korte dansefilmene arbeider i synkronisering med to kjente artister på scenen.

Innholdet for stykket er samlet inn ved å intervjue 17 personer i 80-90årene. Prosjektet startet fra vår nysgjerrighet på hva man vil snakke om når det ikke er så mye liv igjen å leve og hvilken type minner har vært mest meningsfylte? Hva vil en person med så mye livserfaring fortelle oss om vi stopper, lytter og tilbyr vår umiddelbare nærvær?

"Vi fant ut at til syvende og sist satt hver av disse kvinnene og mennene foran oss som helter. Livet levd bæres som en rustning på skuldrene, etter hvert som de fikk ny styrke hver gang de fant veien gjennom en utfordring. Helter som har rikelig med visdom for oss å lære og bli inspirert av."

Materialet fra disse intervjuene har nå blitt formet til fem surrealistiske historier som skaper en reise som går mellom følsomme scener og rå landskap på film. Hovedpersonene mottar et nytt tillegg til kostymet av film som representerer styrken de samler i seg selv gjennom de mange vendepunktene i livet.

Medvirkende:
Johanna Nuutinen, Konsept, Koreograf, Manus
Yvan Auzely, Utøver på scene og film
Nathalie Ruiz, Utøver på sceneog film
Alma Äijö, Utøver på film
Filip Forsström, Utøver på film
Onni Hämäläinen, Utøver på film
Kari Harju, Utøver på film
Eila Ilola, Utøver på film
Anni Koskinen, Utøver på film
Tuomas Norvio
, Komponist
Tapani Rinne, Komponist
Joonas Tikkanen, Lysdesign
Jarkko Lehmus, Dramaturg
Minttu Vesala, Kostymedesign, Stylist
Mervi Junkkonen, FIlmklipper
Jukka Rajala-Granstubb, Filmregissør, FIlmklipper, Manus


Vis tidligere forestillinger