Foto: ChrisanderBrun

Björn Säfsten (Sverige) Prologue

Et åpent rom gir utsikt over en person, øynene dekket, en kvinne som ser ut til ingenting. Hun søker i en verden av signifikatorer, leter etter et språk å holde fast på. Hun bevæpner seg og blir noe nytt gjennom å transformere informasjon og klisjeer som ellers ville ha ført henne til en annen identitet. Det er alt et spill. Et spill av oppfatning. Et spill av handlinger og spørsmål om hvem som er ansvarlig. Hun blir gjenfødt på nytt, sammen med publikum, tilskueren. Hun undersøker mulighetene for hvem hun kan bli i den gitte situasjon.

I Prologue undersøker Björn Säfsten og Sophie Augot volden i språk. Kroppen og sinnet og dets tilkoblede handlinger er eksponert. Fokuset er på å skape identifiserte representasjoner av personligheter og deretter sette dem i et rollespill, som sjonglerer både deres konstruksjon og deres mulige betydning. Det er et spill med både syntaksen og semantikken i kroppen og dens bevegelser.

Forestillingen bringer bilder til livet som visuelt problematiserer vårt begrep om tolkning. Arbeidet er et omarbeidet av et stykke for to utøvere fra 2012, til et verk for en enkelt utøver.Medvirkende:
Anja Arnquist, Konsept, Ide
Sophie Augot, Konsept, Ide, Utøver, Kostymedesign
Björn Säfsten, Konsept, Ide, Koreograf
Jon Skoog, Lyddesign
Susanna Hedin, LysdesignDatoTidStedBilletter
10.11.20182000 Arktisk kultursenter, HammerfestKlikk på sted