Foto: Mats Bäcker

winter guests / Alan Øyen Story, story, die.

Løgner

Jeg har lenge vært fascinert av dagens motsetninger mellom fiksjon og virkelighet. Hvordan vi skaper våre egne fortellinger om oss selv og overlater virkeligheten til hverandre: de små løgnene som hjelper oss å manøvrere lettere I livet.

Daglig lyver vi om oss selv og iscenesetter livene våre I sosiale medier. Vi søker anerkjennelse, et signal på kjærlighet. Men den moderne kjærligheten vi søker er ikke betingelsesløs, den er avhengig av suksess. Interessen og responsen fra internett er flyktig og forsvinner raskt.

Narsissismen blant dagens “Me” generasjon er tydeligere enn noensinne.

Men lykken vi søker er flyktig, og min selvrealisering manifesteres I din anerkjennelse. Til slutt er vi hverken lykkelige eller ulykkelige, mette men ikke tilfredsstilte.

Med Story, story, die. vil jeg se på avhengighetsforholdet mellom løgner og kjærlighet: det vi gjør for å bli likt. Hvordan vi hele tiden omarrangerer dagliglivene våre til fortellinger og narrativer. Jeg er særlig interessert I offentlig ensomhet, isolasjonen og fremmedgjøringen man kan oppleve selv om man egentlig ikke er alene.

“Please: Watch Me, Want Me, Hug Me, Hold Me, Hurt Me, Hate Me, Help Me, Hide Me, Stop Me, Try Me, Trust Me, Kiss Me, Kill Me, Catch Me, Keep Me, Remember Me, Call Me, Find Me, Fuck Me, Follow Me, Fake Me, Like Me, Love Me, Love Me, Love Me, Love Me, Love Me...”

Fysiske fortellinger

Dette er noen tanker og idéer for min nye produksjon. Sammen vil danserne og jeg gjennom bevegelse, ord, situasjoner og bilder lete etter fysiske fortellinger og uttrykk.

Jeg prøver alltid å blande uttrykk og sjangre i mitt arbeid. Akkurat nå er jeg interessert i ekstrem teatralitet, body-sync, nye fortellerstrukturer fra blogging og sosiale medier og som alltid film – simulert på scenen.

Arbeidet mitt begynner alltid og slutter alltid med utøverne. Jeg skaper sammen med dem. Enten vi utvikler tekst eller bevegelse – teater eller dans – oppstår det alltid fra møter med ekte mennesker og ekte historier: fiksjon sprunget ut av reelle møter. Slik som livene vi lever i dag.

Alan Lucien Øyen, September 2018

Medvirkende:
Alan Lucien Øyen, Koreograf
Olivia Aconca, Danser
Zander Constant, Danser
Mai Lisa Guinoo, Danser
Pascal Marty, Danser
Lee Yuan Tu, Danser
Tom Weinberger, Danser
Cheng An Wu, Danser
Martin Flack, Scenografi
Terje Wessel Øverland, Lyddesign
Torkel Skjærven, Lysdesign
Stine Sjøgren, Kostymedesign
Stephan Laks, Prøveleder
Lisa Reynolds, Prosjektansvarlig
Margrethe Nandrup Rylander, Produksjonsassistent


Vis tidligere forestillinger