© Intakt

Intakt Dansekompani SMELT

SMELT er en forestilling av samtidsdanskompaniet Intakt om det vakre og destruktive. Gjennom dansen kroppsliggjøres smelting i et sterkt estetisk uttrykk til ettertanke.
 
SMELT kommer fra en økende lengsel etter isen og vår nære tilknytning til den arktiske naturen og havet. Tre dansere undersøker og gir sjel til hvordan is beveger seg. Isen beveger seg sakte. Isen beveger seg fort. Den lever, raser, smelter og forsvinner.
 
I denne danseforestillingen ønsker vi å skape en underliggende bismak som åpner opp for refleksjon rundt klimaendringer. Nedsmeltingen av isbreene og sjøisen er ikke til å stoppe med mindre temperaturen synker. Er vi kommet til et punkt hvor vi gir slipp på fremtiden?

SMELT hadde arbeidsvisning etter 3 ukers residens hos Dansearena nord i Hammerfest mandag 3. februar 2020 kl.12.00 etterfulgt av en uformell samtale mellom dansekunstnere og publikum.
Forestillingen skal ha premiere på Vårscenefest i Tromsø 29. april og vises også 30. april 2020.
 
Dette er den andre produksjonen til det nyetablerte nordnorske dansekompaniet Intakt. Forestillingen er en samproduksjon med Vårscenefest og er støttet av Dansearena nord gjennom residens og produsentstøtte.

Medvirkende:
Sofie Andrea Westvik, Koreograf, Medskapende danser
Mathilde Caeyers, Medskapende danser
Lise Damsgård, Medskapende danser
Peder Unger Weierholt, Lysdesign
Ulla Westvik, Prosjektansvarlig
Linda Birkedal, Produsent


Vis tidligere forestillinger