Dansearena nord inviterer til en webinar-rekke fem onsdager i mars og april. Målet er at kunstnere gjennom disse møtene og samtaler skal få nye verktøy for å snakke om og markedsføre egen kunst. Webinar-rekken ledes av engelske Lisa Baxter, danske Karen Toftegaard m.fl. Påmeldingsfrist er 28. februar.

Lonely Riders er et communitydansprosjekt, initiert av dansekunstner Måns Erlandson (SE). I Norge er det Karen Høybakk Mikalsen og Minda Marie Kalfoss som er det kunstneriske og utøvende teamet. I perioden 19. april - 9. mai 2021 skal prosjektet/nettverket Lonely Riders til Verdal for å produsere og spille forestilling på Turnéteatret i Trøndelag. I den forbindelse søker de etter lokale dansekunstnere til å bli en del av prosjektet. Søknadsfrist er 10. mars.

Fredsforskningsinstituttet i Oslo (PRIO) inviterer til en workshopserie (online) i mars/april for kunstnere hvor fokus er å utforske inspirasjon. Workshopen er rettet mot kunstnere innenfor alle disipliner, som bor i Norge og arbeider med temaer knyttet til krig, voldelig konflikt og eksil med utgangspunkt i levd erfaring. Workshopen ledes av Miriam Latif Sandbæk i samarbeid med forsker Cindy Horst og dansekunstner Sara Christophersen. Påmeldingsfrist er 1. mars.

R.E.D Residency Eina Danz tilbyr residens i perioden 1. mai - 15. september til lokale og internasjonale kunstnere, og kunstnere fra alle kunstdisipliner er velkomne til å søke. Residensen inkluderer opphold og studio. Søknadsfrist er 15. mars.

Ønsker du å vise et dansekunstprosjekt under MOVE dansefestival 27.- 29. august i 2021? De søker profesjonelle prosjekter som vil være en del av festivalen. Utlysningen er åpen ifht. sjanger, tematikk og antall dansere, men den må være fleksibel og kunne vises på ulike arenaer og vare i max 15 min. Søknadsfrist er 31. mars.

Vil du bli en dansebølle? Har du lyst å ta ordet og si din mening? Få frem dine erfaringer og ideer? Men kvier deg for å snakke i møter og forsamlinger? Og hva kan du møte hvis du kaster deg ut i det? Skuespiller- og danseralliansen i samarbeid med og PRODA- Profesjonell dansetrening og Aksjonsgruppa, arrangerer kurset Bøllekurs for dansere den 17. april. Kurset er en videreutvikling fra dialog som oppstod under demonstrasjonen: Demonstrasjon mot kulturpolitisk dødsdans 12.11.2019. Påmeldingsfrist er 25. mars.

SØaR er en ny festival for samtidsdans og fysisk teater i Kristiansand. Den skal gi nye koreografer og kompanier en profesjonell plattform for å vise frem sitt arbeid. De søker nå koreografer til festivalen som arrangeres på Kilden teater og konserthus 12. - 14. august. Søknadsfrist er 28. februar.

Dansekunst i Østfold og Fredrikstad kommune ved kulturetaten utlyser en 2 ukers hjemme- residens med et ønske om å legge tilrette for at også dansekunstnere skal kunne opprettholde aktiviteten sin hjemme. Medlemmer av Dansekunst i Østfold med tilknytning til Fredrikstad kan søke. Søknadsfrist er 7. mars.

Det inviteres til deltagelse i nasjonalt uttak til den årlige Nordisk-Baltiske ballettkonkurransen som er planlagt arrangert 13. – 17. juni 2021. Konkurransen som før het Nordic Baltic Ballet Competition og ble holdt i Falun har nå nytt navn og er flyttet til Gøteborg.  Konkurransen er åpen for junior 14 – 16 år og senior 17 -19 år. Påmeldingsfrist:  8. mars 2021.

Dans i Trøndelag åpner for nye søknader til IN-AIR og ønsker å invitere produksjoner som har en tydelig kunstnerisk og tematisk målsetning. Utlysningen åpner også for tverrfaglige prosjekter. Dansekunstfaglig kvalitet vurderes høyt. Periode: Uke 31-35. Søknadsfrist er 10. mars.

Bærum Kulturhus søker stedsspesifikke forestillinger som skal spilles på offentlige steder i Bærum kommune, høsten 21 og våren 22. Produksjonen må være ferdig produsert og maks 10-30 min. lang. Den må kunne vises flere ganger etter hverandre. Søknadsfrist 28. februar.

Seanse – senter for kunstproduksjon er en nasjonal utviklingsarena og møteplass for kunstproduksjon innen alle sjangre og holder til ved Høgskolen i Volda. De tar imot prosjekter i alle stadier av utvikling, fra idé til post-produksjon og både grupper og enkeltpersoner kan søke. Søknadsfrist er 1. mars.

IN2IT International Dance Festival arrangeres i år i samarbeid med Dance Link AS og Operaen i Kristiansund den 4.-10. oktober. Temaet for årets festival er "Different Bodies" og de oppfordrer dansekunstnere til å søke om deltagelse på festivalen. Søknadsfrist er 28. februar.

RIFF; R.E.D. International Film Festival arrangeres fra 25. juni -3. juli. Festivalen søker filmer som har elementer av bevegelse og dans i seg. Søknadsportalen er åpen fra 1. februar til 20. april.

Platform Nord announce a Nordic call for participation in the MEDITERRANEA 19 Young Artists Biennale, held in the Republic of San Marino in October 2020. The theme and title of the biennale is the School of Waters. Frist: 26. januar

Les mer

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer