Bor du i Rogaland eller Agder og driver med billedkunst, litteratur, musikk, dans, teater eller film? Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst søker profesjonelle kunstnere fra alle disipliner, som har lyst å komme til dem på en måneds betalt arbeidsopphold for å jobbe med egne prosjekter. Søknadsfrist er 24. januar.

Det er mulig å søke som duo, eller som individuell kunstner. Vi bruker ordet kunstner, men profesjonelle utøvere fra alle kunstneriske retninger er invitert til å søke på dette oppholdet.

HVEM VI ER
Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst drives av billedkunstnerne Maiken Stene og Hans Edward Hammonds, og her arrangerer vi utstillinger, arbeidsopphold, seminarer og konserter. Velferden er lokalisert i den gamle festsalen til gruveselskapet Titania, og er omringet av et spennende postindustrielt landskap preget av nærmere 150 år med gruvehistorie.

Sokndal ligger helt sør i Rogaland, og ligger midt i Magma Geopark, i et karakteristisk fjellandskap som benyttes både til mineralutvinning og kraftproduksjon, samtidig som det er et yndet turistmål.

HVA VI VIL
Programmet på Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst tar utgangspunkt i stedet Sokndal og temaet menneskets forhold til natur. Gjennom å invitere kunstnere fra mange forskjellige fagfelt, ønsker vi å skape et møtested som tilrettelegger for utviklingen av nye tverrfaglige samarbeid og kunstproduksjoner. Velferden skal være et sted som problematiserer aktuelle miljø- og sosiopolitiske tema på nye måter.

OM OPPHOLDET
Dette oppholdet passer best til kunstnere fra ulike felt som vil ha fred og ro til å arbeide selvstendig med sine prosjekter. Vi krever ikke ferdige resultater, men som del av oppholdet må kunstnerne holde en selvpresentasjon for publikum, i regi av oss på Velferden.

Kunstnerne får en omvisning i lokalmiljøet med gjennomgående introduksjon til beliggenhet og aktuelle problemstillinger i området, og vil bli presentert med Velferdens faglige interessefelt.

Velferden ligger litt utenfor sentrum, 5 minutter kjøretur eller 40 minutters gange fra Hauge sentrum. Vi forventer at kunstnerne er selvstendige under oppholdet og tar ansvar for egen transport.

Kunstnerne må også ta med det utstyret de selv trenger til sine prosjekt.

DU FÅR
Omvisning og intro til området og Velferdens faglige interessefelt.
Bolig og arbeidsrom.
Kr 12.000 i honorar, kr 1.000 i reisestøtte og kr 2.000 i materialer.

ARBEIDSROM
Kunstnerne får 24 timers tilgang til eget arbeidsrom i Kontorbygget. Rommet er oppvarmet, enkelt møblert med utsikt og internett.
Kunstnerne får også mulighet til å nytte seg av Velferden sine prosjektrom som del av oppholdet.

BOLIG
Vår kunstnerbolig er en av Titanias gamle arbeiderboliger, og ligger 5-10 minutters gange fra Velferden. Her får hver kunstner eget rom. Huset er fullt utrustet med kjøkken, stue, vedovn, tv, to toaletter, dusj, vaskerom i kjeller og fint uteområde i bakgården. Huset er uten internett.

KRAV TIL SØKER
Adresse i Rogaland eller Agder.
Være profesjonell yrkesutøvende kunstner, og ha eget organisasjonsnummer og kunne sende oss faktura.

KRAV TIL SØKNAD
Kort prosjektbeskrivelse om hva du har lyst å jobbe med.
CV
Portfolio / dokumentasjon på tidligere prosjekter.
Alt dette samles i en PDF-fil på max 8 MB.
Send søknad til velferdenscene@gmail.com innen 24.januar kl 24:00.
PDF kan inneholde nettlenker, men husk å oppgi passord dersom det kreves.

Ler mer HER

Residens01